UVC-bestråling får beste karakter av anerkjent forskningsmiljø i USA

ASHRAE har testet effektiviteten til forskjellige desinfeksjonsformer.

En ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers)-rapport fra april 2020 slår fast at ultrafiolett bakteriedrepende bestråling (UVGI), og fuktighetskontroll er effektive strategier for å redusere risikoen for spredning av smittsomme aerosoler i bygninger og transportmiljøer.

ASHRAE Position Document on Infectious Aerosols

Ashrae er er medlemsorganisasjon som har mer enn 57 000 medlemmer i 132 land over hele verden. Den etablerte en forskningsavdeling i 1960 og jobber med universiteter og forskningsfirmaer for å skaffe materiale til håndbøker innen ventilasjonsfaget og fremme og dokumentere ny teknologi.

Forskningsavdelingen har evaluert flere tekniske metoder for luftrensing av bakterier og virus, og av disse er det kun UVGI-behandlingen som oppnår bevisnivå A og blir sterkt anbefalt som et redskap til effektivt smittevern. Ashrae skriver videre at når riktig luftrenser er valgt og montert i rommet, kan enheten ha høy effektivt for å redusere / senke konsentrasjoner av smittsomme aerosoler.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) I USA har godkjent UVGI som et supplement til filtrering for å redusere risikoen for tuberkulose og har publisert retningslinjer.

I et eget veiledningsdokument som utforsker ozon og dets innvirkning på inneluftkvaliteten, sier CDC: “Hvis det brukes i konsentrasjoner som ikke overstiger folkehelsestandardene, fjerner ikke ozon som påføres inneluft effektivt virus, bakterier, mugg eller andre biologiske forurensninger.”

Del innlegget:

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.