En gruppe unge forskere fra Skien videregående skole har levert sin forskningsrapport om effekten av Luxibel B Air V2, vår UVC-desinfiserende frittstående ventilasjonsløsning. Anbefalt lesning! Merk: Rapporten er ikke fagfellevurdert
utklipp fra rapport, Skien vgs.

Skole er ikke bare teoretisk kunnskap, selv på studiespesialiserende linjer. Da vi som importør av «ny» smittevernsteknologi, ville sikre oss at teknologien holder det produsenten lover, tok vi kontakt med forskerlinja ved Skien videregående skole for å høre om de kunne teste teknologien. Nå foreligger rapporten.

 

En gruppe elever ved Skien videregående skole har utført et eksperiment med Luxibel B Air, hvor de sammenlignet bakteriekolonier som ble bestrålet med UVC fra lampen, med bakterier som ikke ble utsatt for slik stråling. I arbeidet tok de i bruk petriskåler, agar (næringsemne for dyrking av bakterier og sopp), hesteblod(!) og varmeskap, og som gode forskere ga de bakteriekoloniene optimale vekstforhold, og oppbevarte dem under forhold hvor de ikke ble utsatt for andre relevante innflytelser som kunne påvirke konklusjonene. Kildelisten er klar og vel utført!

Rapporten kan leses her!

 

 

Notater og erklæringer:
– Forskningen ble utført med støtte fra Cuprio. Utover en utlåns-basert affiliasjon har Cuprio ikke hatt innflytelse over utførelsen av eksperimentet.
– Forskerne har ikke påbegynt høyere utdanning innen de relevante fag.
– Rapporten er i preprint, og ikke fagfellevurdert.

 

Kilder

[1]  Johansen, Tveten, Udo, Juonys, Lasch Effekt av UV-lampen Luxibel på bakterievekst August 2021

Del innlegget:

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.