Spennende møte med leder for helse- og omsorgskomiteen

Spennende møte med lederen for Stortingets helse- og omsorgskomite, Geir Jørgen Bekkevold! Cuprio og Universitetet i Sørøst-Norge, representert ved prof. Jörn Klein, gjør felles sak for å gi skoler og barnehager tilbake til barna. Med multimodale smittevernsløsninger og offentlig støtte kan vi sammen bidra til mindre sykefravær, bedre læring og sosial utjevning. Tommel opp for lydhøre stortingspolitikere!

Møtet foregikk naturligvis virtuelt. Geir Jørgen Bekkevold (KrF) (nede, venstre) har vært innvalgt på Stortinget siden 2009, var første nestleder i Stortingets familie- og kulturkomité, og er nå Leder for Helse- og omsorgskomiteen.
Prof. Jörn Klein (oppe, venstre) er norges eneste professor i mikrobiologi og smittevern, og hører til ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, USN. Hans doktorgrad er innen virologi.
Til høyre i bildet er Cuprios representanter Lasse Gumpen, Terje Hærås og Jostein Gjærum.

Stortingsrepresentanten var positivt imøtekommende til synspunktet at multimodal smittevern er essensielt for å skape en trygg hverdag for barn i skole og barnehage.

Hovedtemaet for samtalen var hvordan tekniske løsninger som tilpasning av ventilasjonsanlegg, bruk av desinfiserende teknologi samt smittedrepende kontaktflater kan forhindre smitteutbrudd og redusere alvorlighetsgraden av eventuell sykdom.

Ved å benytte en helhetlig multimodal tankegang innen smittevern kan man skape tryggere barnehager og skoler, hvor både ansatte og de unge kan konsentrere seg om  sine oppgaver og gleder – uten å bekymre seg over hvorvidt de oppfører seg etter alle smittevernens regler.

Dersom det skapes politisk initiativ til insentivere, støtte og tilrettelegge for god multimodal smittevern, vil man oppnå lavere sykefravær og mer stabilitet. Samtidig er man godt rustet for en ny situasjon med smitteutbrudd.

Vi takker politikeren for et godt møte!

Del innlegget:

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.