Oxytecs løsninger ved Fosen Yard

Vår leverandør av industrielle løsninger installerer ventilasjonsutstyr på verftet på Fosen.
Arbeidere

På invitasjon fra vår tysk/sveitsiske leverandør Oxytec la vi kursen mot Fosen en forblåst morrakvist på Østlandet. Etter å ha blitt befordret av både bil, tog, fly og ferje stod vi på Fosen Verft foran cruiseskipet Honfleur, men den mest strevsomme delen av reisen gjenstod; Å ta seg til fots de 300 meterne ut til skipet i stormkasta. Vel innafor skipssida treffer vi etter hvert to hardt arbeidene representanter fra Oxytec; prosjektleder Martin Pokorny og Radim Bulva, elektriker. De kom begge til Fosen et par dager tidligere og var nå i oppstartingsfasen av sine anlegg på båten. Vi finner de i en av byssene på skipet, fordi Oxytecs bidrag er rensing av kjøkkenventilatorene på båten. Disse blir da ikke fulle av fett og annet uønsket materiale, som både lukter og kan gi brannfare. Til dette bruker de UVC teknologi. Lysrørene som blir montert i hettene gir en stråling på 185 nm. Dette utvikler ozon som løser opp fettet og lyset i seg sjøl tilintetgjør virus og bakterier.

Når ozon er involvert, en giftig, oksiderende gass, må det tas i bruk sikkerhetsforanstaltninger. Dette fikk vi demonstrert både ved et simulert trykkfall i ventilasjonsanlegget og åpning av beskyttelses deksel.

Etter en kort konsultasjon med serviceavdelingen, der de gikk inn i systemet online, var alt på plass og systemet fungerte som det skulle. Begge de ansatte fra Oxytec reiser verden rundt og installerer slike anlegg, mest på forskjellige skip, men også på storkjøkken i restauranter og bedrifter. Norge er ikke noe nytt marked, men kjennskapen til teknologien virker ikke så kjent her i landet som ellers i verden.

Skip

Foto: Cuprio

Del innlegget:

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.