Cuprio smitteverner sosial kunstutstilling

Over bråkete spillmaskiner fra Japan, malerier, skulpturer og et bordtennisbord, henger luftrensende vifter som dreper smitte med UVC-teknologi.

Spillemaskinene er del av kunstutstillingen; viftene er blant tiltakene som gjør den mulig. I 2019 stilte Vicente Mollestad ut kunsten sin i en spillehall i La Paz, Bolivia. Nå, som mottaker av Skien kommunes kunstnerstipend, flytter han spillehallen inn i kunstrommet, nærmere bestemt Telemark Kunstsenter i Skien. Utstillingen er ment å være en sosial affære: kohorter kan booke seg inn for å oppleve både kunst, spill og gleden over sosialt samvær. Men et arrangement av slik form byr på ekstra utfordringer innen smittevern.

Cuprio har tatt på seg ansvaret for teknisk smittevern, og har installert UVC-ventilasjon – seks ventilasjonsanlegg fra Luxibel – på veggen like under taket. Dermed kan besøkende føle seg tryggere i gallerirommet, fordi pusten deres løftes oppover og inn i viftene. Der blir luften, med mikrober, bestrålt av UVC.

Dersom Vicente ikke hadde kommet til Norge, og i stedet vokst opp der han ble født, ville han kanskje ha tilbrakt mye av ungdommen i en spillehall. Det er dette tittelen på utstillingen, ‘More Lost Summers of my Youth’, viser til. Mollestad er interessert i overgangen på grensen mellom to tilstander eller steder. I ungdommenes tilfelle er det mellomposisjonen hvor de enda ikke deltar i samfunnet som voksne, samtidig som de ikke er barn lengre. Når kunstverket nå flyttes til Norge og norske forhold, som er så ulike de i Bolivia, endres også sammenhengen verket inngår i. De tilføres en vestlig idé om oppvekst og oppvekstvilkår, i kontrast med andre kulturer.

Bildene her er fra installasjonsperioden, men på åpningen 23. januar (12-4) vil rommet være fylt av Vicentes verker – i tillegg til spillmaskiner og ping pong. Utstillingen varer i en måned, facebook-event ligger her. Vi anbefaler virkelig en tur til Telemar Kunstsenter!

Vi har også inkludert noen bilder av Vicentes tidligere arbeider, mer er tilgjengelig på vicente-mollestad.com

Del innlegget:

Share on facebook
Share on linkedin

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.