Cuprio på Healthy Buildings-konferansen

Gode ventilasjons- og luftrensingssystemer kommer til å bli blant de viktigste verktøyene for å forhindre generell smitte og nye pandemier. Cuprio har deltatt på Healthy Buildings-konferansen, hvor mange av verdens beste forskere innen ventilasjon og smitte delte sin kunnskap - og vi deler videre.
Healthy Buildings 2021

Hvert andre år arrangeres Healthy Buildings, en av de mest innflytelsesrike konferansene om bærekraftige løsninger for innendørs miljø – denne var den 17. i rekken. Årets europeiske utgave ble arrangert i Oslo, og var organisert av NTNU, OsloMet og SINTEF, i regi av International Society for Indoor Air Quality.

Pandemien har ført til en stor økning i forskning og kunnskap om overføring av luftveissykdommer i bygninger. Derfor var årets konferanse ekstra spennende, med presentasjoner av en rekke ny og banebrytende forskning. I tillegg fører ny teknologi til ny utvikling – flere foredragsholdere kunne vise til komplekse simulasjoner av smittespredning, og disse hadde gjerne blitt bevist korrekte i virkelige situasjoner.

 

simulasjon - person synger

Det å vite forskjellen på spredningen av mikrober via forskjellige blåseinstrumenter og sopransang[1] kan kanskje virke som kuriosa, men når smitteutbrudd fra korøvinger har vært et reelt problem under pandemien,[2][3] er slik mulighet til forståelse uvurderlig!

En annen sesjon var dedikert til inneklima på skoler og barnehager. Som vi vet, har fire av 10 skoler dårlig inneklima i Norge. På konferansen kunne man lære at ungdom lærer dårligere i dårlig inneklima, men også at det ikke trenger være dyrt eller kreve høyere energibruk å utbedre! Metodene vil vi komme tilbake til i senere bloggartikler. 

Vi vil, etter informasjonen er tilstrekkelig fordøyd, publisere flere artikler med dypdykk i kunnskapen som ble delt!

 

Kilder

[2] Hamner L, Dubbel P, Capron I, et al. High SARS-CoV-2 Attack Rate Following Exposure at a Choir Practice — Skagit County, Washington, March 2020 Morbidity and Mortality Weekly Report Mai 2020 DOI: http://dx.doi.org/10.15585/mmwr.mm6919e6

[3] NRK.no Koronasjukt kor åtvarar andre korsongarar nrk.no September 2020

Del innlegget:

Flere blogginnlegg:

Nyhetsbrev

Få informasjon om produktoppdateringer og nye artikler.